Álmodni és dolgozni kell

21 dec

By:

Az ember mindig szeretné tudni, hogy mi vár rá a jövőben, mi fog történni holnap. Ha szilveszterkor valaki leírja nekem egy papírra, hogy idén egy világjárvány mennyire felforgatja az életünket, ha tudatnák velem, hogy elveszítjük a legrégebbi kollégánkat, akkor megijedek 2020-tól. Nem indult gördülékenyen az elmúlt négy esztendő sem: jegyző és könyvelő nélkül voltunk kénytelenek dolgozni hosszú ideig.

Ha érték is igazi veszteségek a közösségünket, nem bújhatunk kifogások mögé, hogy mit miért nem tudunk megoldani. Nem mi vagyunk a megye legnagyobb községe, de álmaink lehetnek nagyok, amit alázatos munkával, közösségi összefogással el is érhetünk. Többen kézbe kapták a helyhatósági választás alkalmával kiadott füzetecskét, amelyben beszámoltunk újjáépített utakról, kultúrotthonok felújításáról, vízvezeték-építésről, a közvilágítás korszerűsítéséről vagy a földek visszaadásáról. Nem részletezem ezeket tovább. Azért említem újból, mert az év végén számot szoktunk adni munkánkról, örömeinkről és kudarcainkról. Jó egy kicsit elcsendesedni, értékelni a közösen elért eredményeket, ez adhat erőt a folytatásra.

Kilencszáz hektár földet adtunk vissza a négyezerkétszázból, az a terv, hogy 2024-ig befejezzük a külterületek visszaszolgáltatását. Legyen mindenkinek a kezében a tulajdonjogot bizonyító irat, őseink megdolgoztak minden négyzetméterért! Elkészültek a tervek a járdák kiépítésére a megyei út mellett, közel két kilométer hosszúságban, Kányádszegtől Alszegig járhatnak rajta a gyalogosok Székelyderzsben.

Fontos a helyi oktatás támogatása, ezért fogtunk bele a János Zsigmond Általános Iskola modernizálásába: központi fűtést, tetőcserét, sportpálya kialakítását, benti eszközök fejlesztését jelenti ez a gyakorlatban. Tervezzük a városi víz kiépítését, az árvíz rongálta Toró-híd felújítását is. Ennek a felsorolásnak egy a célja: legyen élhető a két település, szeressenek az emberek itt lakni, népesüljön be újra a község.

Nyugalmat és áldott ünnepeket kívánok minden lakónak! Adja az Isten, hogy terveik valóra váljanak az új évben, hogy egészségben örvendhessünk egymásnak továbbra is!

István Adrián polgármester

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .