Az utcák korszerűsítésére kap pénzt Székelyderzs

20 júl

By:

Az előző években leadott pályázatoknál többet fogadott el idén az Országos Vidékfejlesztési Programban (PNDL) a fejlesztési minisztérium. A Hargita megyei és az udvarhelyszéki önkormányzatok egyebek mellett a víz- és szennyvízhálózatok kiépítésére, valamint az utak és több tanintézet modernizálására igényeltek finanszírozást.

A fejlesztési tárca Székelyderzsnek 4,7 millió lejt hagyott jóvá az utcák korszerűsítésére.

Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének ügyvezetője elmondta, a jóváhagyást megelőzően a szövetségiek több egyeztetést tartottak a helyi települések vezetőivel, ezeken prioritási listákat állítottak össze a projektekről, valamint más kérdésekben is együttműködtek, ugyanakkor a helyi igényeket is közvetítették a fejlesztési tárcának. Bíró pozitívan értékelte a kormány döntését, hiszen korábban nem hagytak jóvá ilyen nagy összeget a régióban történő beruházásokra. Bízik benne, hogy tovább nő majd a régió támogatása, főleg annak fényében, hogy ezúttal is Hargita és Kovászna megyébe érkezett a legkevesebb pénz.

[the_ad id=”1252″]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .