Visszatekintő – 2012

12 Dec

By:

Megint közeledünk egy újabb év végéhez, és ilyenkor akarva akaratlanul visszaemlékezünk arra, hogy mit is szerettünk volna megvalósítani az idei évben, hogy milyen fogadalmat tettünk az elmúlt évnek a hajnalán.

Akárhogy is nézzük hamar elrepült ez az év és talán most érezzük csak, hogy túl nagy elvárások elé állítottuk magunkat, mikor tervezgettük, hogy mit is szeretnénk megvalósítani a következő egy évben. Én is most valahogy ilyen érzésekkel írom ezeket a sorokat, mivel sok nagy tervem volt ezzel az oldallal, amiből nem sokat sikerült megvalósítani, de ha más szemszögből nézzük a dolgokat, ha azt nézzük, hogy mit sikerült megvalósítani akkor igen is örülök. Főleg ha a látogatási statisztikát nézzük az idei esztendő rekordév volt a honlap fennállásának történetében. Ugyan is az idei évben szinte 21 ezer látogató erősítette meg bennem, hogy igenis megéri szakítani egy kis időt erre az oldalra. Örülök annak, hogy sok cikket sikerült eljuttatni az olvasókhoz, de úgy érzem nem eleget.

A jövőre tekintve megint vannak terveim ezzel az oldallal. Merjünk nagyot álmodni, mondogatják sokan én is ezt teszem és örülni fogok, ha egy kis része a terveimnek, az álmaimnak megvalósul. Szeretném, ha az oldal mindig naprakész információval látná el azokat a székelyderzsieket, akik szétszóródtak a nagyvilágban, de bár egy kis részükben is tudják, érzik és büszkék arra, hogy ők székelyderzsiek. Én is így vagyok ezzel, mivel nem sokat vagyok otthon, jólesik néha előszedni pár képet a szülőfalumról és csillapítani ezzel is a honvágyam. Továbbra is szeretnék minden fontosabb eseményről beszámolni mindazoknak az elszármazottaknak, akik büszkék derzsi mivoltukra és távolból ugyan, de követik az otthoni eseményeket. Ugyanakkor az oldalnak egy másik fontos szerepét is tovább szeretném fejleszteni, azaz a turisták, a Székelyderzs iránt érdeklődők megtalálhassák azt az információt, amiért erre az oldalra „tévedtek”. Van egy fontos dolog, ami miatt egyedi ez a vártemplom, éspedig az az élő hagyomány, amely ilyen formában egyedi a világon, de ezidáig nem sok szó esett róla. Ezért a jövő év egyik nagy célkitűzése ennek a hagyománynak a részletes, történelmi tényeken alapuló bemutatása lesz. Remélem a Derzsi Nemes Családok bemutatása is folytatódik a Petky család bemutatásával. Egyelőre ennyit a terveimről, remélem ezeket sikerül tető alá hozni.

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik eddig segítettek az oldal szerkesztésében, cikkekkel, képekkel tették színesebbé, tartalmasabbá a honlapot, remélem a következő évben is ilyen nagyszerű segítőim lesznek.

A Facebook közösségi portálon is megtalálhatóak vagyunk már egy jó ideje, és ott is fordulóponthoz érkeztünk, mivel átléptük az ezres követői számot. Örülök, hogy ennyi “rajongója” van egy ilyen kis falunak. Itt szeretnék köszönetet mondani Biás Ákosnak, aki szinte minden héten új képekkel örvendeztette meg az oldal követőit.

Tovább nem is szaporítanám a szót, mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Békés, Boldog Új Évet Kívánok.

Írta: Kerestély Hunor – adminisztrátor, szekelyderzs.com Fotó: Kerestély Attila

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.