Dombot hordtak el hogy pálya legyen – 2014

14 febr

By:

Két éve még focicsapat sem volt Székelyderzsben, vasárnap (március 30.-án) már saját pályán játszották le az Udvarhely körzeti meccsüket. Sok munka van a háttérben, de a fiatalok megmutatták, közös erővel bármire képesek.

Jó pár együttes játszik szomszédos település pályáján az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban. Arra is van példa, hogy a klubok nem csak azzal foglalkoznak, hogy letudják a meccsüket, hanem saját kezükbe veszik sorsukat. A székelyderzsiek is ezt tették Két évvel ezelőtt megunták azt nézni, hogy a község fiataljai más gárdákban szerepelnek. Hazahívták őket, megalakítva a klubbot, a Sport Egyesületet.

Ez volt az első lépés, a második pedig hogy ne Kányádba kelljen a hazai találkozójukat rendezniük. Megtervezték a pályát is, ennek építésében oroszlánrészt Pál Tibor vállalt, a közbirtokossági elnök biztosította a területet. Ez egy dombos részen volt, így valósággal el kellett hordani ezt, hoy lehessen focizni.

A községi tanács, valamint a helyi fiatalok is az együttes mellé álltak, sok munkával elérték a célt: vasárnap délután már itt rendezték meg a hazai találkozójukat: a B csoportban 1-1-es döntetlent játszottak Szentmihállyal. Ráadásul a pálya mellé egy öltözőt is felhúztak.

Forrás: Hargita Népe Udvarhely

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .