Honlapunk kezdi betölteni szerepét…

11 May

By:

Kedves olvasók! Úgy érzem, hogy a weblap kezdte betölteni szerepét, amelyet egy ilyen honlapnak kell. Az a szerep pedig az, hogy összefogja a Székelyderzsből elszármazottakat és azokat, akiknek valamilyen kötődésük van a faluhoz, valamint hogy az emberek szerte a világban megismerhessék e falut, templomát és a köréje épült szokásokat, olyan hagyományokat, amelyek még ma is együtt élnek e faluval a modern világban, amelyek az évszázadok alatt fennmaradtak.

Mi ezt az oldalt pusztán kedvtelésből, hobbyból készítettük, és lassan szenvedélyünkké vált, hogy megosszuk a nagyvilággal minden kis rezdülését eme kicsiny falunak. Örömmel tölt el, hogy az utóbbi időben elindult egy párbeszéd az olvasók között: van aki elődeit kutatja, van aki Derzsből elszármazott, olyanok is vannak akik információt gyűjtenek, valamint vannak akik segítenek színesebbé, tartalmasabbá tenni az oldalt. Ebből a közös összefogásból lett olyan ez az oldal amilyen lett, tartalmas, színes, naprakész, ebből eredendően pedig fokozatosan bővült és bővül olvasótáborunk. Ebben az évben az oldal elérte, sőt nemcsak elérte, hanem meg is haladta a 15000-es látogatottsági szintet, ami szerintem egy ilyen oldal esetében nem elhanyagolható. Nekünk is hihetetlennek tűnik, hogy a honlapunkat szerte a világban, 49 országban olvassák, Ausztráliától kezdve, Európán keresztül, egészen az Egyesült Államokig. Európából Románia után Magyarországról tekintették meg legtöbben az oldalt, de olvasták például Németországban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban, Amerikából Az Egyesült Államokban, és Kanadában is.

Az oldal elindulásakor egy ingyenes tárhelyről érhették el az oldalt, ami azzal a negatívummal járt, hogy az oldal tetején nemkívánatos reklámok jelentek meg. Aztán amint fejlődött a honlap, megérett arra, hogy legyen egy méltó helye neki a világhálón, valamint, hogy a google keresőben is az elsők között legyen. Ez a méltó hely (domain) a szekelyderzs.com, amelyet egy magyarországi nagylelkű úriembernek köszönhetünk.

Bármilyen kérdésük, ötletük van írjanak az alábbi e-mail címre:
szekelyderzs@gmail.com

Kerestély Hunor és Attila

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.