Jó úton lehet haladni Derzs között – 2012

3 dec

By:

Leaszfaltozták a 133-as megyei út Derzs közötti szakaszát. „Negyven évet kellett várni, reméljük, hogy ennyi ideig fog tartani az út” – mondták pénteken délelőtt az átadó ünnepségen nevetgélve a helyiek. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Zoltáni Csaba polgármester, Tóásó László megyei tanácsos és Demeter Sándor Lóránt székelyderzsi unitárius lelkész.

A polgármester elmondása szerint már 1968-ban megígérte egy helyi vezető az illető útszakasz leaszfaltozását, azóta sok idő eltelt, és most végre járhatnak rajta, éppen ezért köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak a beruházás elvégzéséért. Elmondta, egy ideig reménykedtek a román kormány segítségében, hogy mindezt megvalósítja, az idő azonban bebizonyította, hogy nem számíthatnak erre a segítségre, éppen ezért a megyei tanács önerőből kellett, hogy elvégezze a munkálatokat.

Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy ezután nem sáros úton kell közlekedni a településen. „Székelyderzsben hatalmas értékek vannak, nemcsak a műemlék templom, hiszen a mezőgazdasági területek, az erdők gazdagsága megélhetést biztosít az itt élőknek, ezért örülök, hogy aszfaltúton közelíthető meg a település, nem zsákutca többé. Eddigi eredményeinket nem érhettük volna el az RMDSZ Bukarestben dolgozó munkatársainak támogatása nélkül, amire a jövőben is számítunk, hiszen folytatni szeretnénk a munkálatokat a szederjesi eltérőig, így összeköthető lesz a település az országúttal, ami még előnyösebb lehet az itt élők számára” – hangoztatta a tanácselnök.

szekelyderzs-aszfalt-01_b

Demeter Sándor Lóránt unitárius lelkész áldását adta a leaszfaltozott útszakaszra, és elmondta, nagyon örül, amiért folytatni tudták az aszfaltozást, hiszen az a mondás járta a településen, hogy „fele város, fele sáros”. Most a település sáros részét is sikerült leaszfaltozni, ami által „kiegyenlítődik” a falu két része.

Az útátadásból a helyi gyerekek is kivették részüket: az ünnepség végén az aszfaltra rajzoltak.

Forrás: szekelyhon.ro

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .