Tavasszal folytatják az aszfaltozást Derzs és Muzsna között – 2013

30 jan

By:

Későn fogtak hozzá a Derzs és Muzsna közötti, 133-as számú megyei út aszfaltozásához, ezért a beruházásnak csak egy része valósult meg. A hideg miatt leállították a munkálatokat, és tavasszal folytatják majd az aszfaltozást – tudtuk meg Zoltáni Csabától, Derzs polgármesterétől. Az elöljáró elmondta, az elmúlt időszakban 15 centiméteres rétegben 3,3 kilométer útszakaszt köveztek le, így máris sokkal jobb az út minősége.

Mint megtudtuk, a közbeszerzés egyszer már megtörtént, pénz is volt rá, hiszen még nyár elején jelezték a megyei tanácsosok, hogy 1 millió 350 ezer lejt különítettek el az út folytatására. Akkor történt, hogy a megyei önkormányzati elnököt felfüggesztették tisztségéből, és megrekedt az ügy. Szeptember végén derült ki, hogy október 7-ei kiírással keresnek hatezer lejért egy mérnököt, aki újratervezi az utat, hiszen időközben elévült a terv. A munkára viszont nem jelentkezett senki. „Kicsit meglepődtem, hogy a megyei út újratervezésére nekem kell tervezőt találnom.

Aztán kiadtak egy közleményt a megyei tanácsnál, amelyben kérték a lakosság segítségét. Ami rajtam múlt, megtettem, hiszen három megye tervezőit hívogattam napokon keresztül, hogy ki tudná elvállalni a munkát. Végül találtam egy céget, s annak képviselőjével október 7-én a megyei tanácsnál leadtuk a borítékot. Most az újratervezés folyamata zajlik, s ha az idő is kedvez, van esély arra, hogy a 3,3 kilométer még idén elkészüljön, legalább egy rétegben” – nyilatkozta október elején a független polgármester.

Székelyderzset elhagyva Muzsna irányában jelenleg 200 méterig tart az aszfaltút, ennek folytatásaként a muzsnai eltérőig kövezték le az útszakaszt, melyet a tervek szerint tavasszal leaszfaltoznak.

Forrás: Székelyhon, Fotó: Biás Ákos

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .