A székelyderzsi focicsapat – 2012

18 nov

By:

Már régen megfogalmazódott a székelyderzsi fiatalok körében, hogy kellene egy nagypályás focicsapatot alapítani Székelyderzsben, amely összefogná a helybéli és elszármazott fiatal generációt. Az ötlettől a megvalósulásig eltelt pár nehézségekkel teli esztendő, de most már kijelenthetjük hogy minden adott arra hogy Székelyderzs is képviselve legyen a körzeti labdarugó bajnokságban.

A történet egy gyűléssel kezdődött, ahol a fiatalok kifejtették ígényüket a labdarúgás legfontosabb és elengedhetetlen kellékére, egy focipályára. Aki járt Székelyderzsben az tudhatja hogy a falu dombokkal van körülzárva, ezért egyenes helyet nehéz lett volna találni, ráadásul olyat ami köztulajdonban van. Miután kijelölték a területet, hogy hova is fog kerülni a majdani focipálya elkezdődhettek a földmunkálatok a terület elegyenesítéséhez. Ezt a helyi közbirtokosság és a polgármesteri hivatal segítségével, támogatásával sikerült is megvalósítani, így már készen állt a focipályához a terület.

 

Időközben pár lelkes fiatal további támogatókat keresett ötletük megvalósításához, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és a Project Harvest Hope által meghirdetett, Unitárius Közösségi Alap pályázati felhívására jelentkezve sikerült is megtalálni az újabb támogatót. A pályázat pozitív elbírálásban részesült amelyből felszerelést vehetnek, füvesíthetik a pályát, kapukat és egyéb kellékeket vásárolhatnak. Több közmunkát is szerveztek, fiatalok bevonásával, a projekt megvalósításához, a projektet Dénes Attila vezette. Az időközben felmerült problémákat is közmunkával oldották meg.

A projekt lebonyolítása a végéhez közeledik, igaz hogy az idei idényben még nem tud Székelyderzs csapata hazai pályán indulni, mivel a pálya füvesítése nem megoldható ilyen rövid idő alatt, de már képviselik a falut a bajnokságban, focipályát pedig Kányád község biztosított ahhoz, hogy a csapat a hazai mérkőzéseit ott játszhassa le.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Székelyderzsi csapat első mérkőzésére augusztus 19.-én (Vasárnap) a kányádi focipályára 11 órától.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .