Fiatalok segédkeztek a templom felújításában

1 dec

By:

Szent-István napján is dolgoztak Székelyderzsben azok a fiatalok, akik a helyi református templom felújításán fáradoznak. Bár most egy református sem él a faluban, az 1823-ban épűlt kis templomot az összeomlástól menti meg a lelkes csapat. Magatartászavarokkal kűzdő, speciális nevelőszűlői hálózatban gondozott gyerekek segédkeznek Székelyderzs református templomának a tatarozásában. A fiatalok Magyarországról, Németországból és Erdély kűlönböző telepűléseiről érkeztek.

Elsősorban azt láttuk, hogy ezek a fiatalok egy sikerélményhez jutnak, egy életen keresztűl emlékezhetnek arra, hogy valami fontosat csináltak ebben a 10 napban, ide vissza lehet térni emlékezni és természetesen a falu számára is egy fontos dolog – mondta Csáky László. A felújítás során a templom kívűl-belűl új vakolatot, új tetőt és kerítést kap. Az újjáépített hajléknak kűldetése van.

Ha istentiszteletet fogunk tartani, ha egy ember lesz én egy embernek fogok istentiszteletet tartani, lehet, hogy egy hónap múlva kettőnek, lehet, hogy 3 hónap múlva négynek, s egy év múlva lehet, hogy 10-nek. S ha már 10 ember van, akkor már élni fog tovább a református egyház itt is – Csifó Dénes református lelkész.

Székelyderzs vonzerejét eddig a világörökség részét képező unitárius templom jelentette, de valószínű, hogy a felújítást követően a református templomra is kíváncsiak lesznek az ide látogatók.

[the_ad id=”1252″]

forrás: Duna TV

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .