Vasárnap választások lesznek

24 máj

By:

Tisztelt Lakos!

Hiszem hogy közösségünk annak köszönheti erejét, hogy amikor a szükség úgy hozza, mindig egymás mellett állunk, egymást segítjük és támogatjuk.

Szülőföldünkön tisztában vagyunk értékeinkkel és hovatartozásunkkal. Pontosan tudjuk, hogy mik a gyökereink és azt is tudjuk, hogy miben rejlik szárnyaink erőssége.

Gyökereinket maradéktalanul a hagyományaink-, anyanyelvünk-, nemzeti szimbólumaink megőrzése, tisztelete és szeretete jelenti.

Szárnyaink erősségét pedig annak köszönhetjük, hogy a történelem során megtanultuk a szembejövő lehetőségeket maradéktalanul kihasználni, mert nem mindig adatottt meg számunkra a második esély.

Úgy tartják, hogy az egyik legfontosabb emberi erény a választás képessége. Éppen ezért 2019-ben is, ahogyan azt elődeink tették a torténelem foyamán, felelőségtudattal kell válaszolnunk napjaink kihívására.

Minden, amit ma teszünk, így vagy úgy, de formálni fogja a jövőnket! Őseink karddal küzdöttek a jogaikért, ma abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szavazás által, demokratikus úton fejezhetjük ki véleményünket.

A választás alkotmányos jogát olyan kiváltságnak kell tekintenünk, amellyel kissebbségi létünkből fakadóan kötelességünk élni!

A legfontosabb feladatunk, hogy gyermekeink, unokáink számára is átadjuk gyökereinket és szárnyainkat! Ez csak akkor lehetséges, hogy ha lehetőséget teremtünk annak, hogy hathatósan tudjuk képviselni érdekeinket.

Ezért közös érdekünk, hogy a soron következő választáson mindannyiunk, egytől-egyig megjelenjünk és kinyílvánítsuk véleményünket.

Arra kérem Önt, hogy május 26-án szánjon rá pár percet és éljen azzal a joggal, amit oly nehezen lehetett kivívni, kiterjeszteni és melyet oly sokáig tiltottak is, arra kérem, hogy vegyen részt az Európai Parlamenti választáson!

István Adrián

Székelyderzs, 2019 május 22

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .