„Fától fáig, verstől versig” szavalóverseny

25 May

By:

Nagygalambfalván 2010. május 13-án nyolcadik alkalommal rendezték meg a “Fától fáig, verstől versig” című szavalóversenyt Kányádi Sándor műveiből.

A versenyen iskolánk néhány tanulója is részt vett: Kozák Erzsébet (I.osztály), Kovács Boglárka (III.osztály), Zoltáni Noémi (IV.osztály, a muzsnai iskolából), Kovács Csaba (V.osztály), Rab Tímea (VII.osztály).

A gyerekek egy kötelező és két választott verssel kellett jelentkezzenek a versenyre. Az I-IV. osztályosok a kötelező versből illusztrációt készítettek, míg az V-VIII. osztályosok Tűnődés Csillagok alatt címmel fogalmazást nyújtottak be a verseny előtt.

A rendezvénynek a nagygalambfalvi Feleki Miklós Művelődési Ház adott otthont. A szavalatok előtt a gyerekek kisfilmet néztek meg Kányádi Sándor 2oo9- ben tett itthoni látogatásáról. A szavalóverseny után Kányádi György lelkész vezetésével a versenyzők ellátogattak Kányádi Sándor szülőházához.

[the_ad id=”1252″]

A versenyen 21 falu 61 diákja vett részt. Iskolánk két diákja előkelő helyezést ért el. Rab Tímea I. díjat nyert a VII-VIII. osztályosok korcsoportjában, Kovács Boglárka pedig III. díjat érdemelt ki a III-IV. osztályos csoportban. Gratulálunk nekik!

Kísérő és felkészítő pedagógusok: Ballok Csilla, Kovács Ibolya és Máthé Judit.

Írta: Máthé Judit – tanárnő

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.